Over de beurs

Ieder jaar wordt er in de meivakantie de grootste boekenbeurs van Twente georganiseerd: de Boekenbeurs Glanerbrug. Inmiddels bestaat de beurs al 31 jaar! Lees hier alle informatie over de Boekenbeurs Glanerbrug: data, openingstijden, locatie, boekenaanbod en leuke weetjes.

Openingstijden Boekenbeurs Glanerbrug

Openingstijden

Binnenkort nieuwe data en tijden.

Alle dagen gratis toegang!

Locatie

Vanwege de sluiting van het Dorpshuis in Glanerbrug, is de Boekenbeurs sinds 2017 verhuisd naar een nieuwe locatie:

Basisschool De Troubadour
Sonatestraat 44A
7534 XC Glanerbrug

Boekenaanbod

Verkoop tijdens de beurs

Op de Boekenbeurs Glanerbrug worden boeken uit alle categorieën en genres aangeboden. Denk aan fictie, non-fictie, kinderboeken, Engelstalig en nog veel meer. Ons doel is om van alle onderwerpen die er maar zijn, ten minste één boek te kunnen aanbieden. Het boekenaanbod bestaat uit meer dan 60.000 titels, voor ieder wat wils dus!

Bekijk alle categorieën boeken (PDF) >

Verkoop via internet

Boeken die niet worden verkocht tijdens de beurs, worden aangeboden op de LastDodo website. In deze online winkel kun je het hele jaar door boeken en andere leuke dingen zoeken en bestellen. Ook kun je terecht op boekwinkeltjes.nl.

Meer informatie >

Organisatie

De Boekenbeurs Glanerbrug valt als werkgroep onder de Vincentiusvereniging en wordt geheel gerund door vrijwilligers. Sommigen doen het al jarenlang, sommigen zijn er dit jaar voor het eerst bij. De organisatie en de vrijwilligers zijn het hele jaar door bezig met boeken inzamelen, sorteren en zorgen dat de beurs in januari op rolletjes kan lopen.

Leuke feitjes en weetjes

– In 2016 zijn er 750 bananendozen vol boeken meegegaan naar de beurs. In 2017 kwamen we boven de 800 uit. Dat zijn in totaal zo’n 40.000 boeken!
– Per week komen er gemiddeld 15 bananendozen met goede boeken binnen.
– De Da Vinci Code van schrijver Dan Brown is één van de meest aangeleverde boeken.
– In de beginjaren van de beurs werd het boek Huwelijk met Hindernissen wel 50 keer per jaar van de hand gedaan.
– Een veel gehoorde vraag tijdens de beurs: “Staan alle boeken op alfabetische volgorde?”. Het antwoord: “Nee, dat zou onbegonnen werk zijn voor de organisatie.”
– Het idee van een winkeltje dat het hele jaar door open is, speelt al een tijd bij de organisatie. Het gebrek aan een goede ruimte die we kosteloos mogen gebruiken is de belangrijkste voorwaarde.