0

Beste boekenliefhebber,

De nieuwjaarswensen zijn geuit, de oliebollen zijn opgegeten en de goede voornemens zijn gemaakt. Wij als organisatie van de Boekenbeurs Glanerbrug wensen u een gelukkig 2020! We hopen dat ‘meer lezen‘ één van deze goede voornemens is. Dat komt goed uit, want het is alweer bijna tijd voor de 28e Boekenbeurs Glanerbrug. Middels deze e-mail willen wij u van harte uitnodigen om langs te komen.

Over iets meer dan twee weken is het zover. De voorbereidingen zijn in volle gang. Vergeleken met de jaren hiervoor is er niet veel veranderd. De gedoneerde boeken zijn weer geprijsd en netjes gesorteerd in 1 van de 20 categorieën. Daarbij zijn we weer erg veel leuke boeken tegengekomen!

Openingstijden

De 28e Boekenbeurs zal, net zoals alle voorgaande jaren, in het weekend van de laatste zondag in januari worden gehouden. Dit jaar zijn de exacte openingstijden:

Vrijdag 24 januari 2020 van 18.00 uur tot 22.00 uur
Zaterdag 25 januari 2020 van 10.00 uur tot 17.00 uur
Zondag 26 januari 2020 van 10.00 uur tot 17.00 uur

Toegang is alle dagen gratis!

Locatie

Basisschool ‘De Troubadour’
Sonatestraat 44a
7534 XC Glanerbrug

De basisschool is vanuit 4 richtingen te bereiken en ligt niet direct aan de openbare weg. Vanaf de openbare weg is het ongeveer 300 meter lopen. Dit wordt aangegeven met bordjes.

Goede doelen

Ook de goede doelen zijn hetzelfde gebleven. De opbrengst van de Boekenbeurs zal geheel ten goede komen aan deze 3 projecten:

  • Kindertehuis Casa do Menino in Campina Grande te Brazilië.
    Hier worden meisjes uit de armste wijken van Campina Grande opgevangen. De meisjes krijgen ’s morgens les op de lagere school. Daarna gaan ze naar Casa do Menino voor extra bijscholing. Het doel is om deze meisjes te helpen om voor zichzelf te kunnen zorgen, zodat ze later niet de prostitutie of de drugswereld in worden gedwongen. Naast de opleiding krijgen de meisjes hier eten, kleding en persoonlijke verzorging (w.o. tandverzorging). Voor meer info zie www.casadomenino.nl.
  • Vincentiusvereniging te Glanerbrug.
    Deze internationale vereniging stelt zich tot doel het bieden van steun aan mensen in moeilijke omstandigheden. Dit gebeurt zowel binnen de parochie als daarbuiten. De werkzaamheden vinden plaats zonder publiciteit. Werkzaamheden uit het verleden zijn bijv. de hulp voor slachtoffers van de vuurwerkramp, een jaarlijks caravanproject waarbij mensen die niet op vakantie kunnen de mogelijkheid wordt geboden om een weekje weg te kunnen, en het steunen van missionarissen uit de eigen parochie. Voor meer informatie zie www.vincentiusvereniging.nl.
  • Woongemeenschap de Wonne te Enschede.
    De woongemeenschap heeft op dit moment 3 vestigingen in Twente. In deze vestigingen wordt o.a. hulp geboden aan mensen die knel zijn komen te zitten. Dit kan voor een korte periode zijn, maar ook voor een langere periode. Daarnaast kunnen de mensen bij de Wonne tot bezinning komen. Meer info is te vinden op www.wonne.nl.

Overige mededelingen