0

Beste boekenliefhebber,

De nieuwjaarswensen zijn geuit, de laatste oliebollen zijn opgegeten en dat betekent dat het bijna tijd is voor de

27e Boekenbeurs Glanerbrug

Nog een paar weken en we zijn zover. De voorbereidingen zijn in volle gang. Via dit bericht willen we iedereen een gelukkig 2019 wensen met veel leesplezier, maar willen we je ook uitnodigen om de 27e boekenbeurs te bezoeken!

Afgelopen jaar zijn we erg druk bezig geweest om de gedoneerde boeken te sorteren in verschillende categorieën. Daarbij kwamen we erg veel leuke boeken tegen en we moesten ons beheersen om niet alle boeken in onze eigen, toch al overvolle, boekenkast te zetten.

Nu horen we je denken… Vertel maar eens wanneer die 27e Boekenbeurs eigenlijk is! Die is net zoals alle jaren in het weekend van de laatste zondag in januari.

Dit jaar zijn de exacte openingstijden:

Vrijdag 25 januari 2019 van 18.00 – 22.00 uur
Zaterdag 26 januari 2019 van 10.00 – 17.00 uur
Zondag 27 januari 2019 van 10.00 – 17.00 uur

Alle dagen is de toegang tot de boekenbeurs helemaal gratis!

Locatie

Net als in 2018 vindt de boekenbeurs in 2019 plaats op deze locatie:

Basisschool De Troubadour
Sonatestraat 44A
7534 XC Glanerbrug

De basisschool is vanuit 4 richtingen te bereiken en ligt niet direct aan de openbare weg. Vanuit de openbare weg is het maximaal 300 meter lopen.

Goede doelen

Door boeken te kopen op de beurs heb je niet alleen uren leesplezier voor een klein prijsje, maar je steunt ook nog mensen die het minder goed hebben. De opbrengst van de Boekenbeurs Glanerbrug zal ook dit jaar weer geheel ten goede komen aan deze drie goede doelen:

Kindertehuis Casa do Menino in Campina Grande, Brazilië
Hier worden meisjes uit de armste wijken van Campina Grande opgevangen. De meisjes krijgen ’s morgens eerst les op de lagere school. Daarna gaan ze naar Casa do Menino voor extra bijscholing. Het doel is om deze meisjes te helpen om voor zichzelf te kunnen zorgen, zodat ze later niet de prostitutie of de drugswereld in worden gedwongen. Naast de opleiding krijgen de meisjes hier eten, kleding en persoonlijke verzorging (waaronder tandverzorging). Meer informatie >

Vincentiusvereniging in Glanerbrug
Deze internationale vereniging stelt zich tot doel om steun te bieden aan mensen in moeilijke omstandigheden (zowel binnen de parochie als daarbuiten). De werkzaamheden vinden plaats zonder publiciteit. Werkzaamheden uit het verleden zijn bijv. de hulp aan slachtoffers van de vuurwerkramp, een jaarlijks caravanproject waarbij mensen die niet op vakantie kunnen de mogelijkheid wordt geboden om een weekje weg te kunnen en het steunen van missionarissen uit de eigen parochie. Meer informatie >

De Wonne in Enschede
Deze woongemeenschap heeft op dit moment 3 vestigingen in Twente. In deze vestigingen wordt o.a. hulp geboden aan mensen die knel zijn komen te zitten. Dit kan voor een korte periode zijn, maar ook voor een langere periode. Daarnaast kunnen de mensen bij de Wonne tot bezinning komen. Meer informatie >

Overige mededelingen

  • Vergeet niet onze Facebook pagina te liken en help ons bekender te worden!
  • Heb je thuis boeken liggen die je niet meer wil bewaren? We nemen ze met plezier in ontvangst. Lever ze voorafgaand aan de beurs na afspraak in bij één van de inzamelpunten, of neem ze tijdens de openingstijden mee naar de beurs.
  • Zoek je iets bijzonders? Laat het ons weten via boekenbeurs.glanerbrug@gmail.com. Misschien hebben we het boek al voorbij zien komen en anders vinden we het erg leuk om te helpen met zoeken.
  • Bezoek ook onze online winkel via Catawiki: https://www.catawiki.nl/shops/BoekenBeursGlanerbrug

Alvast bedankt, ook namens de goede doelen, en graag tot ziens tijdens de beurs!