0

Huis aan Huis Enschede artikel

Op dinsdag 31 januari stond op www.huisaanhuisenschede.nl onderstaand artikel over de Boekenbeurs Glanerbrug.

Glanerbrug – De eerste editie van de Boekenmarkt Glanerbrug op de nieuwe stek bleek een doorslaand succes. Na vanaf 1992 gebruik gemaakt te hebben van het Dorpshuis gingen daar afgelopen zomer de deuren dicht. De organisatie vond in basisschool De Troubadour vervangende ruimte.

Medeorganisator Judy Branger: “Het beviel hier veel beter dan we vooraf durfden hopen. De indeling is beter, het is er lichter en we hoeven geen huur te betalen. Daardoor houden we meer over voor de goede doelen waarvoor we het allemaal doen.” En dat bedrag was dit keer ook zeer de moeite waard. “De beurs heeft voor het eerst het droombedrag van 10.000 euro overschreden. Met 600 om precies te zijn.”

Het aantal bezoekers was ook hoog, weet Branger. Maar hoe hoog kan ze niet zeggen: “We hebben linnen tasjes uitgedeeld aan iedereen die meer dan 10 euro aan boeken besteedde. Vijfhonderd van de duizend tasjes die we hebben laten maken zijn we kwijtgeraakt. Gelukkig zijn de tasjes tijdloos; volgend jaar kunnen we de rest uitdelen.”

Branger heeft goede hoop dat ze volgend jaar wederom in de school terechtkunnen. “Ze waren er in elk geval erg blij met hoe we het na afloop allemaal opgeruimd hebben. En een aantal kinderen bood spontaan aan om volgend jaar te helpen met het uitpakken van de dozen en inrichten van de stellingen.”