0

Verslag van de 21e boekenbeurs 2013 – Glanerbrug.

BoekenbeursNa het succes van de kastenstellingen tijdens de boekenbeurs van het vorige jaar is er meerdere keren door de medewerkers nagedacht en zijn er ideeën naar voren gebracht om de aantrekkelijkheid te kunnen vergroten voor de liefhebbers cq bezoekers van onze beurs.
En een oplossing diende zich aan en wel in de vorm van metalen stellingen uit de bibliotheek te Enschede.
Maar vraag niet wat een inspanning dit heeft gekost. Het demonteren van de stellingen, inladen, transporteren, uitladen en opbergen was al een hele klus.
Gelukkig kon het vervoer plaatsvinden met de vrachtauto van Benno en konden de stellingen uitgeladen en tot aan de beurs bewaard worden bij de Judy-hoeve.
Vòòr de beurs hetzelfde verhaal in omgekeerde volgorde. Het monteren van de houten stellingen is niet zoveel werk geweest, maar dat van de metalen ………….
Hier een indruk van de werkzaamheden:Boekenbeurs
Woensdag 23 januari: inladen van de stellingen bij de Judy-hoeve – vervolgens transport (Benno) naar het dorpshuis (plaats van de beurs) en daar buiten de stellingen gemonteerd. (Dorpshuis is dan bezet).
Dat is niet alleen op woensdag de hele dag gebeurd, maar had nog een vervolg op donderdag. Nietwaar Joop Miny Peter en Harry?
Daarnaast zijn woensdag de houten stellingen uit Hengelo opgehaald (Benno, Judy, Peter, Jeroen) en deze zijn vervolgens de volgende dag in het dorpshuis na 18.00 uur gemonteerd.
Bovendien werden donderdagmiddag met de vrachtwagen van het Roessingh de boeken ingeladen en vervolgens de volgende dag weer uitgeladen.
BoekenbeursDaarnaast is onze opslagruimte bij de Wonne leeggehaald (Jos) en daarna weer uitgeladen en zo stonden vrijdag 25 januari 2013 ca. 650 dozen met meer dan 30.000 boeken uitgestald die vervolgens… enz.
Niet onvermeld mag blijven dat naast onze eigen vrijwilligers er veel hulp is geweest van vele hulpvaardige handen, waaronder van Timberland die vrijdag een tiental personeelsleden ter beschikking heeft gesteld.
Al met al een drukte van belang.
En het resultaat mocht er zijn, niet alleen een hoge opbrengst, maar daarnaast waren bezoekers ook vol lof over de plaatsing van de diverse stellingen; overzichtelijk en toch moeite moeten doen de boeken te vinden, want dat is ook de bedoelingen van een beurs.
Tevens is het een sociaal gebeuren en het komt voor dat mensen elkaar soms na jaren elkaar weer zien. En ook dat er bezoekers komen met verschillende interesses.
We zouden het bijna vergeten dat we het doen voor mensen die het met minder moeten doen dan de meesten van ons en als u nog niet weet voor wie:
Sint Vincentius Vereniging Glanerbrug;
het kindertehuis Casa Do Menino in Campina Grande (Brazilië) en
het instituut de Wonne (Glanerbrug/Enschede).
Meestal praten we na afloop van de beurs nog even na, maar daar is dit jaar weinig van gekomen….. juist: de resterende boeken moesten weer in dozen worden gepakt, de stelling gedemonteerd etc. Gelukkig hebben we genoeg opslagruimte gevonden voor de stellingen (de Heurman-hoeve) en zijn de boeken ingeladen en getransporteerd naar de ons bekende opslagruimtes op zondagavond na de beurs en op maandagmorgen.
Al de mensen die belangeloos hebben meegedaan zowel kopers als vrijwilligers: vanaf deze Boekenbeursplaats een welgemeend compliment en dank u wel, want het is niet niks: 30.000 boeken uitpakken, plaatsen en aan het einde de resterende boeken weer inpakken, transporteren en uitladen op de eindbestemming.

En voor iedereen: We zien elkaar in 2014 weer…… dus tot het volgend (boeken)jaar.

De vrijwilligers van de boekenclub.

Voor nog een leuke recensie, kijk hier